7 tips til at spare penge på ferien i Bali

 

Efterhånden som Bali er blevet en stadigt mere populær rejsedestination, er priserne også steget, hvorfor det selvfølgelig ikke er helt billigt at tage til Bali. Ikke desto mindre er det et sted, der bør opleves, hvorfor du her kan finde et par tips til at spare penge på rejsen til Bali, hvis budgettet ikke er så stort.

Fra luksus til standard

Bali er fyldt med luksus resorts, fine spisesteder osv., men der findes også rigtig mange gode steder, hvis budgettet ikke helt tillader det vilde luksus.

Her finder du de bedste insider-tips til at sove, spisestue og shopping på et budget. Bali er kendt som en af verdens foretrukne og mest overkommelige destinationer, og er relativt let at tilkomme for de fleste rejsende.

1. Folk fra lande længere væk vil ofte finde billigere billetpriser, der flyver til Jakarta, Singapore eller Kuala Lumpur og kan bestille et billigt tilknyttet fly til Bali Denpasar. Lavsæsonen er naturligvis billigere, hvorfor det kan være en god idé at planlægge rejsen uden for sæson.

2. Hold øje med din bagage, når du ankommer til Bali og sørg for at undgå svindel i form af dyre chauffører. Du kan derfor med god vilje forsøge at prutte lidt om prisen, så du ikke bliver snydt af taxa chaufføren.

3. De bedste backpacker riger ligger i Kuta, Legian og omkring Denpasar, mens nogle billige pensionater drives af lokale er der også tilgængelige steder i andre ferieområder som Sanur og Ubud. Værelser med en ventilator og ingen aircondition er normalt billigere, og hvis du er villig til at prøve walk-ins kan du normalt også få et billigere ophold, sammenlignet med et ophold du har booket på forhånd.

4. Undgå de fancy franske og italienske restauranter, de prangende sushi steder, og de moderne asiatiske spisesteder, hvis du derimod går til de lokale vil det hjælpe dig med at holde dine omkostninger nede.

5. Vin på et budget er udelukket i Bali, men lokale øl kan derimod købes for en billig penge. Strandens klubber i Seminyak kan være uden for rækkevidde for nogle, men hvis du sidder på stranden i nærheden kan du nyde den samme udsigt og musik til en brøkdel af prisen. Mange barer tilbyder også stor værdi til små penge.

6. Taxier i Bali er relativt billige, men hvis du virkelig er på budget, kan du med fordel rejse rundt med bussen eller måske leje en cykel eller scooter.

7. Du vil finde en række gratis aktiviteter i Bali. Det vil ikke koste dig noget at tilbringe dagen på en af Balis fantastiske strande. Du kan finde naturlige udsigter i bjergene og rismarker som du kan besøge samt templer og kongelige paladser.

Billede: Thomas Depenbusch