Gode råd til førstegangsbesøgende

 

Bali er en af de mest turistede øer på jorden, hvorfor det ikke ligefrem er et uberørt paradis. Men mens det kan være svært at undslippe flokke af mennesker i det sydlige Bali og Ubud, er der bestemt mulighed for at finde afsides kroge og uberørte paradis destinationer i Bali.

Værd at vide når turen går til Bali

Bali er en rigtig dejlig rejsedestination, men der er selvfølgelig nogle forholdsregler, der kan være gode at sætte sig ind i, hvis det er første gang du rejser til Bali. Så her kan du læse et par tips og gode råd, der særligt tilkommer førstegangsrejsende i Bali.

  1. Kaotisk trafik og varmt vejr vil sandsynligvis gøre, at du holder dig tæt på dit hotel eller pensionat i stedet for at vandre langt til fods eller sidde i varme taxier. Det er dog ikke så dyrt at tage taxa, hvis du skulle få brug for det. Derudover går der også gode busruter samt de lokale busser bemos, til de mest turistvenlige steder.
  1. Strenge kostvaner er ikke længere nødvendigt for at forhindre at tilbringe din Bali rejse indenfor to trin til et toilet. Engang var salater, skåret frugt, isterninger og de fleste kødvarer på farelisten, men hygiejnestandarderne er forbedret markant over hele øen, og mange køkkener tilbyder økologiske produkter af god kvalitet.
  1. Det kan være en god idé at tænke lidt over sin påklædning, afhængig af de steder man besøger. Mange fine barer, restauranter og klubber håndhæver en dress code, hvorfor man ikke kan komme vadende i sin bikini på disse steder. Noget, der også er godt at tænke over, hvis man besøger templer og kirker.
  1. Det er stadig muligt at besøge Bali på et stramt budget ved at bo på pensionater, spise på warungs og shoppe på lokale markeder, men det anbefales alligevel at rejse til Bali med en god slat lommepenge for at få mest muligt ud af rejsen.
  1. Giv vilde og omstrejfende dyr plads. De kan se søde ud, men rabies og andre sygdomme er alvorlige risici i Bali og aber er berygtet for deres tyvagtige metoder. Balis omstrejfende hunde er talrige, og ofte i temmelig dårlig form.
  1. Balis varme og fugtighed kræver konstant hydrering, men tænk på miljøet, før du køber en flaske drik. Det anslås tre millioner plastflasker kasseres i Bali hver måned, medvirk til at reducere dette tal ved at investere i en rustfri stål flaske, som du kan genopfylde.
  1. Et par grundlæggende indonesiske kan få dig langt i Bali. Prøv Selamat pagi (god morgen), Tolong (bed om) og terima kasih (tak) til en start.

 

Er du usikker på hvordan du kommer til Bali, kan det være en god ide at købe rejsen som en pakketur. Spies har masser af rejser til Bali til fornuftige priser.