Guide til at komme rundt i Bali

 

Det er forholdsvis let at komme omkring på Bali. Det vrimler med taxi chauffører og du kan nemt få fat på en langs gaderne i Balis mest travle strand områder. For mere komfort, kan du leje en bil med eller uden chauffør. Andre måder at komme rundt på i Bali omfatter offentlige busser og lokalt populære motoriserede rickshaws samt varevogne og minibusser. Du kan også bede om shuttle transfer, der leveres af dit eget hotel.

Men hvis du virkelig ønsker at se seværdigheder og få mest muligt ud af din tid i Bali, er en velorganiseret tur et populært valg. For dem, der foretrækker frihed til at udforske, er motorcykler sjove.

Fem måder at komme omkring på i Bali

 1. Bemos
  De budget-venlige bemos er Balis vigtigste offentlige transport, og hver by har en bemo eller bus station. Hovedstaden i Bali, Denpasar er centrum for disse unikke former for transport, og det er godt at vide, at Gilimanuk, Singaraja, Amlapura og Gianyar har store regionale terminaler, så du kan komme fra den ene ende af Bali til den anden. Større busser og minibusser rejser langs de længere ruter fra de samme stationer som deres bemos.
 1. Leje af bil i Bali
  Den 4-sæders Suzuki jeep er en meget populær bil i Bali blandt turisterne. Disse hårdføre men komfortable køretøjer er kendt som jimmy på øen. Lejen omfatter som oftest forsikring men ikke benzin, hvilket er meget normalt.
  Du skal bruge et internationalt kørekort for at leje en bil og køre i Bali. Der er en stor bødetakst for licensfri kørsel, også hvis din forsikring ugyldig. Kørsel i Bali er farlig og parkering kan være svært, især nær turistattraktioner, noget der er værd at tage med i overvejelserne omkring billeje.
 1. Motorcykel leje
  Priserne inkluderer normalt forsikring og nogle benzin. At komme rundt i Bali på to hjul er sjovt, mere bekvemt og hurtigere, men husk at tjekke motorcyklen før brug og kør sikkert og fornuftigt. Hjelme er obligatoriske.
 1. Ekspressbus
  Turist shuttle busserne rejser langs Balis mest populære turist destinationer. Disse er hurtigere, mere komfortable og bekvemme end de offentlige bemos, selvom de også er lidt dyrere. Det er trods alt billigere end at leje en bil, medmindre du besøger Bali i grupper af 3 eller derover.
 1. Bali taxaer og private biler
  Der er mange afgifter ved taxier i Denpasar, Kuta, Sanur, Ubud, og Nusa Dua. At finde en taxa er ekstremt nemt, da taxier normalt kører langs hovedvejen og venter på turister. Leje af private biler er også muligt, men der er ingen faste takster.